Nieuws


Atomist naar top amazone Miriam Middel

Vandaag (8 Januari 2022) heeft Atomist onze stal verlaten. Na mooie momenten zoals zijn goedkeuring en zijn eerste meters onder het zadel zal Atomist zijn carrière voort gaan zetten bij Miriam Middel. Miriam heeft in 2021 mee gedaan aan het EK in Stadl-Paura. Zij werd hier Europees Kampioen in de Kür op muziek Zware Klasse Dressuur en werd Overall Reserve Kampioen Midden Klasse Dressuur.

Wij wensen Miriam en Henk heel veel plezier en succes met Atomist en dat zij hele mooie momenten met hem mogen gaan meemaken!

Voor de video: Klik hierAdel dochter 'E-Blume Del Garda' 2. reservesieger op het Südtiroler Fohlenchampionat 2021! 

 

Waarbij 'Elegantegitisch' ook tot de laatste 7 behoorde van alle gekeurde veulens uit Südtirol!

 

Matteo Ferrari , Alois Zöggeler & Peter Braun gefeliciteerd!


3 Adel dochters geselecteerd voor Südtiroler Fohlenchampionat 2021!

3 Adel merrieveulens zijn geselecteerd voor het Südtiroler Fohlenchampionat 2021! Deze 3 merrieveulens worden 2 oktober a.s. vanaf 10:45 gepresenteerd, wat live te volgen is via onderstaande link!

klik hier

 

Wij wensen Alois Zöggeler , Matteo Ferrari & Peter Braun heel veel succes!Nachtwind dochter kampioen Handorfer Haflinger-Tage 2021!

Op de Handorfer Halinger-tage van 11 & 12 september, is het merrie veulen van ZG. Maatmann-Röttger kampioen geworden bij de merrie veulens!

Fokker/eigenaar ZG. Maatmann-Röttger van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

 

V. Nachtwind br-a

M. St.Pr.St. Nostalgie

 Gekwalificeerd EK Stadl-Paura 2021

Onze hengsten Adel en Nachtwind zijn samen met Floor gekwalificeerd om dit jaar deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen in Stadl-Paura. Adel en Floor zullen van start gaan in de Middenklasse Dressuur en Nachtwind komt in de klasse Jonge Paarden dressuur. Haflingers Bouwman is trots dat deze twee goedgekeurde hengsten gekwalificeerd zijn voor het aankomende EK!


Onze hengsten PSSM/1 negatief!

Onlangs zijn onze hengsten Adel, Nachtwind en Atomist getest op PSSM/1. De uitslag van deze testen waren allemaal negatief! Hiermee is vastgesteld dat zij geen dragers zijn van dit gen en dit ook niet doorgeven aan hun nakomelingen.


3 Generaties hengsten uit één stal!

Even terug in de tijd. Het begon voor deze lijn in 1997. Abel werd geboren en is daarna bij ons op stal gekomen. In 2000 werd hij goedgekeurd bij het KVTH. Een paar jaar later werd Adel geboren, die vervolgens ook een plek op onze stal kreeg. In 2011 is ook Adel goedgekeurd bij het KVTH.  Daarna in 2018 werd Atomist geboren, hij mocht een plek naast zijn vader Adel innemen. Onlangs op de hengstenkeuring is ook Atomist goedgekeurd. Dit bekent dat uit deze lijn 3 goedgekeurde hengsten zijn gekomen die bij ons op stal hebben gestaan. 


Adel nakomeling 1B stamboekopname Süd-Tirol 2021

Tijdens de stamboekopname van 23 t/m 25 april 2021 in Süd-Tirol zijn er 150 merries gepresenteerd en beoordeeld. Op deze keuring werd ook een Adel nakomeling (Ariël) voorgesteld. Deze merrie werd ingedeeld in de klasse 1B.  Dit is de hoogste klasse waarin een paard ingedeeld kan worden. 

 

Afstammeling:

Adel x Liz. Wolfgang

Fokker: ZG. Maatmann

Eigenaar: A. Torggler


Atomist van 't Groentenhof goedgekeurd!

Zaterdag 23 januari is Atomist van 't Groentenhof goedgekeurd op de hengstenkeuring, hij werd hierbij reserve kampioen bij de 3 jarige hengsten!

klik hier voor meer info van AtomistNachtwind reserve kampioen 4-jarige hengsten!

Zaterdag 23 januari is Nachtwind reserve kampioen geworden van de 4- jarige hengsten! In een rubriek van negen hengsten mocht Nachtwind zich als tweede opstellen.

Klik hier hier voor meer info van NachtwindAdel merrieveulen (D-Belinda PB) kampioen op het Südtiroler Fohlenchampionat 2020!

2 Adel merrieveulens bleven over tot de laatste 5 bij het Südtiroler Fohlenchampionat, waarna nummer 13 'D-Belinda PB' tot kampioen werd uitgeroepen en nummer 14 'D-Balea PB' als 5de mocht opstellen! Dit nadat er afgelopen weken meer dan 400 veulens gekeurd zijn!

Peter, Irene & Patrick Braun van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat van jullie fokproducten!

Klik voor vergroting / Bron: De Paardenkrant2 Adel merrieveulens geselecteerd voor Südtiroler Fohlenchampionat

2 Adel merrieveulens uit de fokkerij van Peter Braun zijn geselecteerd voor het Südtiroler Fohlenchampionat 2020! Deze 2 merrieveulens worden aanstaande zaterdag vanaf 10:00 gepresenteerd! 

De Stammbucheintragung en het Südtiroler Fohlenchampionat zijn vanaf donderdag te volgen via de volgende link van Clipmyhorse:  

https://www.clipmyhorse.tv/nl_NL/events/5278/haflingertage-2020?fbclid=IwAR32hDmTiycPJvNK6csSb7SkHi3kyclvPu4vZ0Evux9I4xCTUWRSqMh92jAMaes Nationaal Veulen kampioen 2020

Op zaterdag 5 september 2020 werd de nationale veulen/elite keuring gehouden in Lunteren. Maes had hier een ticket voor weten te bemachtigen op de Centrale Keuring regio Oost.

 

In de rubriek merrieveulens mocht Maes als tweede de baan binnen om zich individueel te tonen aan de jury. Nadat alle veulens beoordeeld waren, moesten deze tegelijk de baan in om nog in groepsverband beoordeeld en vergeleken te worden door de jury.

 

Na het opstellen mocht Maes met nog twee andere veulens naar voren komen. Omdat de jury er nog niet helemaal uit was, moesten we om de beurt nog een rondje draven.

 

Toen alle paarden weer in het midden stonden. Ging de jury bekend maken wie er kampioen 2020 geworden is. Hieruit benoemde de jury Maes tot kampioen.

 

 

Maes werd geprezen door haar goede aansluiting van de rug naar de lende partij. Haar stap werd extra benoemd omdat ze soepel vanuit haar hele lijf stapt en haar draf was goed. 

Bron: de paardenkrant 2 Adel nakomelingen op de elitekeuring!

Afgelopen zaterdag 5 september jl. werd de nationale veulen/elite keuring gehouden in Lunteren. 

2 Adel nakomelingen hadden hiervoor beide een uitnodiging van ontvangen.

 

Nadat iedereen zich gepresenteerd had werden de punten bekend gemaakt. Beide Adel merries behaalden 78 punten. Dit waren de hoogste punten die deze dag gegeven waren.

 

De merrie van Robin Aalpoel en Marjelle Diks behaalde het hoogst aantal punten van de jaargang 2017. 

 

Ook de goed bewegende 4-jarige Adel merrie van Gijs van Kempen en Anita van Kouterik kwam helaas 1 punt te kort voor het elite predikaat en kreeg 78 punten.

 Adel en Floor Z2 startgerechtigd!

Tijdens het meetmoment op 7 juni 2020 te Zwolle hebben Adel en Floor de laatste winstpunten gehaald om Z2 te mogen starten. Met een score van 221,5 punt tussen de rijpaarden namen zij 2 winstpunten mee naar huis.


Hengstenkeuring 7 maart 2020 NHPS

In het weekend van 7 maart 2020 hebben Adel en Nachtwind BR-A zich gepresenteerd bij de NHPS in Woudenberg.

 

Klik hier voor foto's van Nachtwind BR-A

 

Klik hier voor foto's van Adel


Grand-Prix-startbewijs voor Aragon (V. Abel)

Mariska Krowinkel en haar Haflinger Aragon van het Dolland (v Abel) hebben het startbewijs voor de Grand Prix binnen. Op de subtopwedstrijd in Heeze maakten ze hun Intermediaire II-debuut met een score van 63.82 procent.

 

“Een van mijn dromen was om ooit Grand Prix te mogen rijden,” laat Krowinkel weten. “Dit is nu zo dichtbij ineens.”

 

Niet te bevatten

Volgens de amazone is Aragon de eerste haflinger in Nederland ooit die dit niveau behaald heeft. “Nog steeds onwerkelijk en niet te bevatten. Maar ik ben zo ontzettend blij hiermee.”

Aragon is eigendom van Mirranda Brouwers. Naast de 15-jarige ruin heeft Krowinkel nog meer talentvolle Haflingers onder het zadel. Een van hen is de merrie Mara (eveneens eigendom van Brouwers) die ZZ-Zwaar startgerechtigd is.

 

“Het allereerste paard van mij en mijn moeder was ook aan Haflinger,” vertelde Krowinkel eerder aan Hoefslag. “Die liefde is nooit meer overgegaan.”

 

Bron: Hoefslag

 Mooie resultaten voor Adel's nakomelingen

 

De bij Richelle steenhuis gefokte hengst Avicii, en inmiddels in bezit van Jeroen slot, werd goedgekeurd en uitgeroepen tot kampioenhengst van 2019. Een andere Adel nakomeling Ariel, die gefokt is bij ZG Maatmann en in bezit van Jeroen slot, deed goed haar best en mocht als derde opstellen in de rubriek drie-jarige merries. Daarnaast gaven Luna en Alania hun visitekaartje af. 

De Auerbach hengstveulen Aaron mocht meelopen in de eindring en kreeg daar lovend commentaar. 

Al met al geweldige resultaten voor de hengsten Adel en Auerbach. 

 Sport predikaat voor Adel

  

Op 6 April 2019 heeft Adel het sportpredikaat gehaald. Floor en Adel namen twee winstpunten en een vierde plek in de klasse Z1 mee naar huis. 

 

Voor meer informatie over Adel  'klik hier'

 Auerbach reserve kampioen 4-jarige hengsten

Zaterdag 26 januari 2019 is Auerbach reservekampioen geworden bij de 4-jarige hengsten te Lunteren.  

 

Voor meer informatie over Auerbach 'klik hier'Auerbach kampioen 3-jarige hengsten

Afgelopen zaterdag 27 januari is Auerbach kampioen geworden bij de 3-jarige hengsten te Lunteren.  

 

Voor meer informatie over Auerbach 'klik hier'Adel voor zijn leven goedgekeurd!

Afgelopen zaterdag 27 januari is Adel voor zijn leven goedgekeurd bij het KVTH. Adel en Floor naar Overijsselse kampioenschappen!

Op zaterdag 6 januari jl. hebben Adel en Floor in Hardenberg

deelgenomen aan het Kringkampioenschap Vechtdal, en zijn ze Kampioen geworden van de M2-dressuur. Zoals gebruikelijk wordt er één proef gereden en deze werd beoordeeld door twee verschillende jurycombinaties. Ze kregen daarbij 201 en 203,5 punten, wat staat voor een percentage van 67,00 en 67,83%.

 

In januari 2017 zijn ze gestart in de L1-dressuur, en eind december 2017 hebben ze de eerste winstpunten behaald in de M2. Samen zijn Adel en Floor in één jaar vier klasses (L1, L2, M1 en M2) hoger gestart.

 

 

 Echte heer

Kampioen bij de veulens werd Avicii van 't Steengoed (v. Adel) van Richelle Steenhuis. Een modern en lang gelijnd hengstveulen met veel ras, goede aansluitingen en goede bewegingen. Hij presenteerde zich als een echte heer.

 

Bron: paardenkrant

 

Wij feliciteren Richelle Steenhuis met het veulenkampioenschap met haar Adel veulen van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland!Adel en Floor binnen 4 westzijden naar de M1!

Adel en Floor hebben op het NK van het KVTH een 1ste plaats met 205 punten en een 2de plaats met 194 punten behaald! Hierdoor zijn ze na 4 wedstrijden in de L2 naar de M1 gegaan!Nieuwe topper geboren!

Woensdagavond laat, heeft Mabel 'Elite' een hengstveulen gekregen van Stale.Er staan weer nieuwe nakomelingen van Adel, Stale en Liz. Woody van Seadrift online!

 

Klik hier onder om rechtstreeks op de pagina te komen;

 

 Open huis gemist? Bekijk het nu online terug!

Heeft u het open huis gemist? Het is nu online te bekijken via Facebook. Hier hoeft u niet voor aangemeld/ingelogd te zijn!

 

Wij wensen u veel kijkplezier!

    - Klik hieronder voor de link: -

Open huis Haflingers Bouwman

 Open huis 17 April te Balkbrug

Op Maandag 17 April 2de paasdag hebben wij ons jaarlijks open huis. Daar zullen wij de Nationaal kampioen van 2016 Stale, de Nationaal kampioen van 2014 en Klassen reservesieger WHT van 2015 Adel en tevens ook Liz. Woody van Seadrift aan u presenteren. Daarnaast kunt u diverse afstammelingen bezichtigen van de hengsten.
Ook zullen Adel en Stale onder het zadel aan u getoond worden!
De koffie staat voor u klaar!

Aanvang openhuis: 13:00

 Eerst foto's nakomelingen Adel, Stale en Liz. Woody van Seadrift staan online!

 

Klik hier onder om rechtstreeks op de pagina te komen;

 

 Presentatie van Adel op NHPS Hengstenkeuring

Afgelopen zaterdag werd Adel gepresenteerd op de NHPS hengstenkeuring, dit gebeurde aan de hand en met een zelfgemaakte kür op muziek door Floor! 

 

 Overijsselse Kampioenschappen Floor en Adel

Op hun 4de wedstrijd mochten Floor en Adel starten op de Overijsselse kampioenschappen waarbij ze 9de werden in een veld van 24 deelnemers!

 Liz. Woody van Seadrift is aangekocht door fam. Bouw uit Nijkerk, en wordt daar ter dekking gesteld.

 

En is tevens nog beschikbaar bij Haflingers Bouwman in Balkbrug

 

We wensen fam. Bouw veel plezier en succes met Liz. Woody van Seadrift!

 

- https://www.achterduijst.nl/woody -

 Floor en Adel zijn door naar de Overijsselse Kampioenschappen

Na afloop van de hengstenkeuring moesten Floor en Adel nog door na de kringkampioenschappen in Balkbrug! Zij reden hier een nette proef wat een score van 203 bij de hoofdjury opleverde en een punten totaal van 391. Dit leverde hun een 3de prijs op en een ticket voor de Overijsselse kampioenschappen!Liz. Woody van Seadrift goedgekeurd bij het KVTH, en 4de op tal bij het Algemeen Kampioenschap

Gisteren zijn we met Adel, Stale en Liz. Woody van Seadrift naar de Hengstenkeuring geweest. Hierbij is Liz. Woody van Seadrift goedgekeurd bij het KVTH, en werd hij 4de op tal in het Algemeen Kampioenschap. Stale is aftredend kampioen hengstenkeuring van 2016 en regerend Nationaal kampioen, Adel is de Nationaal kampioen van 2014. Doordat ze beide Nationaal Kampioen zijn, zijn ze alleen gepresenteerdStale geslaagd voor verrichtingsproef in Warendorf 2016

3 en 4 november was het voor Stale zijn moment om examen te doen voor de verrichtingsproef in warendrof. Stale heeft de verrichtingsproef gehaald met een 7.56 wat hem een 2de plaats opleverde. Met het behalen van dit resultaat is Stale ook goed gekeurd bij het ZFDP

 Liz. Woody van Seadrift geslaagd voor verrichtingsproef in Ebbs 2016

4 en 5 september was het zo ver, het moment voor woody om zijn examen in Ebbs af te leggen. Dit hij heeft hij met goed gevolg afgelegd wat er voor heeft gezorgd dat hij voor zijn leven is goed gekeurd bij het NHPS/HPT.

 Nationale Veulen Keuring 2016 zorgt voor successen Adel en Stale!

 

Tijdens de nationale veulen keuring mochten er 3 nakomelingen van onze hengsten terug komen.  Dit zorgde ervoor dat er 2 Merrieveulens van Stale aanwezig waren en 1 Hengstveulen van Adel. Eerst werden de Hengstveulens gekeurd, waarbij het hengstveulen van Adel, Armin-v in actie kwam. Dit hengst veulen was op de centrale keuring van gelderland al tot veulenkampioen uitgeroepen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Familie Visschers er met kampioen hengstveulen van Nederland mee naar huis mochten nemen.

 

Na de hengstveulens was het de beurt aan de merrie veulens, hier waren 2 veulens van Stale voor geselecteerd, het merrie veulen van Familie van der Es (Stale x Abel) en het merrie veulen van Familie van Spijkeren (Stale x Adel) wat op de centrale keuring van Overijsel veulen kampioen was geworden. Na dat ieder geselecteerde goed beoordeeld was mochten alle veulens tegelijktertijd de baan, hieruit werden 2 veulens gekozen waaronder het merrieveulen van Familie van Spijkeren. Uiteindelijk werd zij tot gekozen tot kampioen van Nederland bij de merrie veulens.

 

Met deze behaalde resultaten van Adel en Stale hun fokproducten kunnen wij zeggen dat we vol trots naar deze nationale veulen keuring terug kijken!

Armin-V (Adel x Liz. Bergdorf)

Schanet (Stale x Adel)Nationale Tentoonstelling wederom een ongekend succes!

Na weken lange voorbereidingen op de Nationale stonden Stale en Mabel klaar in topvorm om naar de Nationale Tentoonstelling te gaan, dit jij jaar werd gehouden bij het Hippisch centrum de peelbergen.

 

Stale

Mabel 'elite' 

Nederlands gefokte Haflingerhengst schrijft geschiedenis

 

Op de Wereld Haflinger tentoonstelling heeft de Nederlands gefokte hengst Adel (v. Abel), in 2014 uitgeroepen tot Nationaal Kampioen bij de KVTH, het reservekampioenschap in de klasse voor zeven- tot en met negenjarige hengsten veroverd. Nog nooit eerder heeft een buiten Tirol geboren Haflinger het weten te brengen tot de beste twee van een klasse op een internationale keuring in het thuisland Tirol.

foto: Leo van den Bulck 

 

De Wereldtentoonstelling, die eens in de vijf jaar wordt gehouden, heeft een rijke Nederlandse afvaardiging. De keuringen zijn donderdag begonnen en daar bracht Joris Bouwman de in topvorm gepresenteerde Adel optimaal voor. De hengst bleef goed doorstappen, steeds met de oren attent, en ook de draf werd zeer goed getoond. De zege moest Adel laten aan Walzertraum.

Adel is gefokt door Jan te Kulve in Winterswijk-Kotten en in eigendom van de familie Bouwman uit Balkbrug.

 

Bron: Leo van den Bulck