Nieuws


Auerbach kampioen 3-jarige hengsten

Afgelopen zaterdag 27 januari is Auerbach kampioen geworden bij de 3-jarige hengsten te Lunteren.  

 

Voor meer informatie over Auerbach 'klik hier'Adel voor zijn leven goedgekeurd!

Afgelopen zaterdag 27 januari is Adel voor zijn leven goedgekeurd bij het KVTH. Adel en Floor naar Overijsselse kampioenschappen!

Op zaterdag 6 januari jl. hebben Adel en Floor in Hardenberg

deelgenomen aan het Kringkampioenschap Vechtdal, en zijn ze Kampioen geworden van de M2-dressuur. Zoals gebruikelijk wordt er één proef gereden en deze werd beoordeeld door twee verschillende jurycombinaties. Ze kregen daarbij 201 en 203,5 punten, wat staat voor een percentage van 67,00 en 67,83%.

 

In januari 2017 zijn ze gestart in de L1-dressuur, en eind december 2017 hebben ze de eerste winstpunten behaald in de M2. Samen zijn Adel en Floor in één jaar vier klasses (L1, L2, M1 en M2) hoger gestart.

 

 

 Echte heer

Kampioen bij de veulens werd Avicii van 't Steengoed (v. Adel) van Richelle Steenhuis. Een modern en lang gelijnd hengstveulen met veel ras, goede aansluitingen en goede bewegingen. Hij presenteerde zich als een echte heer.

 

Bron: paardenkrant

 

Wij feliciteren Richelle Steenhuis met het veulenkampioenschap met haar Adel veulen van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland!Adel en Floor binnen 4 westzijden naar de M1!

Adel en Floor hebben op het NK van het KVTH een 1ste plaats met 205 punten en een 2de plaats met 194 punten behaald! Hierdoor zijn ze na 4 wedstrijden in de L2 naar de M1 gegaan!Nieuwe topper geboren!

Woensdagavond laat, heeft Mabel 'Elite' een hengstveulen gekregen van Stale.Er staan weer nieuwe nakomelingen van Adel, Stale en Liz. Woody van Seadrift online!

 

Klik hier onder om rechtstreeks op de pagina te komen;

 

 Open huis gemist? Bekijk het nu online terug!

Heeft u het open huis gemist? Het is nu online te bekijken via Facebook. Hier hoeft u niet voor aangemeld/ingelogd te zijn!

 

Wij wensen u veel kijkplezier!

    - Klik hieronder voor de link: -

Open huis Haflingers Bouwman

 Open huis 17 April te Balkbrug

Op Maandag 17 April 2de paasdag hebben wij ons jaarlijks open huis. Daar zullen wij de Nationaal kampioen van 2016 Stale, de Nationaal kampioen van 2014 en Klassen reservesieger WHT van 2015 Adel en tevens ook Liz. Woody van Seadrift aan u presenteren. Daarnaast kunt u diverse afstammelingen bezichtigen van de hengsten.
Ook zullen Adel en Stale onder het zadel aan u getoond worden!
De koffie staat voor u klaar!

Aanvang openhuis: 13:00

 Eerst foto's nakomelingen Adel, Stale en Liz. Woody van Seadrift staan online!

 

Klik hier onder om rechtstreeks op de pagina te komen;

 

 Presentatie van Adel op NHPS Hengstenkeuring

Afgelopen zaterdag werd Adel gepresenteerd op de NHPS hengstenkeuring, dit gebeurde aan de hand en met een zelfgemaakte kür op muziek door Floor! 

 

 Overijsselse Kampioenschappen Floor en Adel

Op hun 4de wedstrijd mochten Floor en Adel starten op de Overijsselse kampioenschappen waarbij ze 9de werden in een veld van 24 deelnemers!

 Liz. Woody van Seadrift is aangekocht door fam. Bouw uit Nijkerk, en wordt daar ter dekking gesteld.

 

En is tevens nog beschikbaar bij Haflingers Bouwman in Balkbrug

 

We wensen fam. Bouw veel plezier en succes met Liz. Woody van Seadrift!

 

- https://www.achterduijst.nl/woody -

 Floor en Adel zijn door naar de Overijsselse Kampioenschappen

Na afloop van de hengstenkeuring moesten Floor en Adel nog door na de kringkampioenschappen in Balkbrug! Zij reden hier een nette proef wat een score van 203 bij de hoofdjury opleverde en een punten totaal van 391. Dit leverde hun een 3de prijs op en een ticket voor de Overijsselse kampioenschappen!Liz. Woody van Seadrift goedgekeurd bij het KVTH, en 4de op tal bij het Algemeen Kampioenschap

Gisteren zijn we met Adel, Stale en Liz. Woody van Seadrift naar de Hengstenkeuring geweest. Hierbij is Liz. Woody van Seadrift goedgekeurd bij het KVTH, en werd hij 4de op tal in het Algemeen Kampioenschap. Stale is aftredend kampioen hengstenkeuring van 2016 en regerend Nationaal kampioen, Adel is de Nationaal kampioen van 2014. Doordat ze beide Nationaal Kampioen zijn, zijn ze alleen gepresenteerdStale geslaagd voor verrichtingsproef in Warendorf 2016

3 en 4 november was het voor Stale zijn moment om examen te doen voor de verrichtingsproef in warendrof. Stale heeft de verrichtingsproef gehaald met een 7.56 wat hem een 2de plaats opleverde. Met het behalen van dit resultaat is Stale ook goed gekeurd bij het ZFDP

 Liz. Woody van Seadrift geslaagd voor verrichtingsproef in Ebbs 2016

4 en 5 september was het zo ver, het moment voor woody om zijn examen in Ebbs af te leggen. Dit hij heeft hij met goed gevolg afgelegd wat er voor heeft gezorgd dat hij voor zijn leven is goed gekeurd bij het NHPS/HPT.

 Nationale Veulen Keuring 2016 zorgt voor successen Adel en Stale!

 

Tijdens de nationale veulen keuring mochten er 3 nakomelingen van onze hengsten terug komen.  Dit zorgde ervoor dat er 2 Merrieveulens van Stale aanwezig waren en 1 Hengstveulen van Adel. Eerst werden de Hengstveulens gekeurd, waarbij het hengstveulen van Adel, Armin-v in actie kwam. Dit hengst veulen was op de centrale keuring van gelderland al tot veulenkampioen uitgeroepen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Familie Visschers er met kampioen hengstveulen van Nederland mee naar huis mochten nemen.

 

Na de hengstveulens was het de beurt aan de merrie veulens, hier waren 2 veulens van Stale voor geselecteerd, het merrie veulen van Familie van der Es (Stale x Abel) en het merrie veulen van Familie van Spijkeren (Stale x Adel) wat op de centrale keuring van Overijsel veulen kampioen was geworden. Na dat ieder geselecteerde goed beoordeeld was mochten alle veulens tegelijktertijd de baan, hieruit werden 2 veulens gekozen waaronder het merrieveulen van Familie van Spijkeren. Uiteindelijk werd zij tot gekozen tot kampioen van Nederland bij de merrie veulens.

 

Met deze behaalde resultaten van Adel en Stale hun fokproducten kunnen wij zeggen dat we vol trots naar deze nationale veulen keuring terug kijken!

Armin-V (Adel x Liz. Bergdorf)

Schanet (Stale x Adel)Nationale Tentoonstelling wederom een ongekend succes!

Na weken lange voorbereidingen op de Nationale stonden Stale en Mabel klaar in topvorm om naar de Nationale Tentoonstelling te gaan, dit jij jaar werd gehouden bij het Hippisch centrum de peelbergen.

 

Stale

Mabel 'elite' 

Nederlands gefokte Haflingerhengst schrijft geschiedenis

 

Op de Wereld Haflinger tentoonstelling heeft de Nederlands gefokte hengst Adel (v. Abel), in 2014 uitgeroepen tot Nationaal Kampioen bij de KVTH, het reservekampioenschap in de klasse voor zeven- tot en met negenjarige hengsten veroverd. Nog nooit eerder heeft een buiten Tirol geboren Haflinger het weten te brengen tot de beste twee van een klasse op een internationale keuring in het thuisland Tirol.

foto: Leo van den Bulck 

 

De Wereldtentoonstelling, die eens in de vijf jaar wordt gehouden, heeft een rijke Nederlandse afvaardiging. De keuringen zijn donderdag begonnen en daar bracht Joris Bouwman de in topvorm gepresenteerde Adel optimaal voor. De hengst bleef goed doorstappen, steeds met de oren attent, en ook de draf werd zeer goed getoond. De zege moest Adel laten aan Walzertraum.

Adel is gefokt door Jan te Kulve in Winterswijk-Kotten en in eigendom van de familie Bouwman uit Balkbrug.

 

Bron: Leo van den Bulck