Abel 1A 'Sport'


Geboren: 03-03-1997

Vader: Liz. Alpenstern

Moeder: St.pr.st Lizzy

 

Fokker: W. Pabst, Dld

Eigenaar: Fam. Bouwman

Stokmaat: 152 cm

 

Resultaten:

 

  • Beoordeling afstammelingen 1A 'Zeer goed'
  • Eerste haflingerhengst die via de dressuurroute Z1 + 6 winstpunten het Sportpredikaat behaalde
  • 5 goedgekeurde zonen
  • 7 elitemerries
  • 2 Staatpremiemerries in Duitsland
  • 6 Nakomelingen met sportpredikaat

 

 


Bericht 2013-11

Hierbij laten wij jullie weten dat wij, na 14 jaar bij ons op stal te hebben gestaan, onze tophengst Abel hebben moeten laten inslapen. Na

aan koliekaanval hebben wij moeten vaststellen dat er helaas geen herstel meer mogelijk was. Met pijn in ons hart hebben wij hem moeten laten gaan.

 

Zoals jullie weten had Abel altijd een bijzonder plek bij ons op stal maar ook in ons hart.

Wij waren ons bewust van de vele meningen en verhalen die zich over hem de ronde deden. Abel was een uitzonderlijke intelligente en werklustige hengst. Vaak zijn het de paarden met een (eerlijk) karakter die het beste presteren, en dat hebben wij met Abel mogen ervaren.

 

Hij was de eerste Haflingerhengst die op basis van zijn afstammelingen ingedeeld werd in de hoogste klasse nl. de 1A-klasse met een ‘zeer goed’ beoordeling. Momenteel heeft hij 5 goedgekeurde zonen,7 elitemerries, en 2 Staatpremiemerries in Duitsland. Op de Elitekeuring van 2013 deed zijn nafok nog overduidelijk mee; van de vijf aangewezen Elitemerries waren er twee, Mabel en Caritas, van hem.

 

Abel was ook de eerste Haflingerhengst die via de dressuurroute Z1 + 6 winstpunten het Sportpredikaat behaalde. Inmiddels heeft hij 6 nakomelingen die eveneens beschikken over het Sportpredikaat. Hij was op weg het vrijwel onmogelijke doch felbegeerde Preferentschap te behalen, inmiddels had hij hiertoe al 87 punten (van de 100) weten te verzamelen. Bekende nakomelingen zijn onder meer de Nationaal Kampioen Lieske maar ook andere merries zoals Carolin van Brokert, Carisma van Brokert, Amber oet de Broekstreek, Winnie van het Dolland, Larissa (Dld), Karisma, Chosja van Steenbergen, Nikita van Boslust, Veronica van de Esweide, Abelien van de Klaverhoeve etc. maar ook de goedgekeurde zonen Anton oet de Broekstreek (sport), Astrix (sport) en in Duitsland Ahron van Kasemir, de kampioen van Munster 2013 Allerdings en natuurlijk Adel de kampioen van de hengstenkeuring Nederland 2013.

 

Abel was een hengst die nog steeds zijn stempel op de fokkerij wist te drukken. Hij fokte verbeterend en modern, en deed op 16 jarige leeftijd nog overduidelijk mee.

 

Ondanks zijn 16 jaar hadden wij nog plannen. Zo wilden we hem weer laten schitteren op de Nationale Tentoonstelling 2014, samen met zijn zoon Adel. Onze kinderen zouden hem gaan rijden, en waren bezig zich hierop serieus voor te bereiden

Foto's