Sport


Adel Z2 Dressuur

Afgelopen zondag, 8 mei 2022, hebben Adel en Floor hun debuut gemaakt in de klasse Z2 dressuur. Dit was een spontaan idee aangezien het weekend daarvoor besloten werd om op wedstrijd te gaan. Dit spontane idee heeft heel goed uitgepakt want deze combinatie behaalde in beide proeven een winstpunt met daarbij nog genoeg punten ter verbetering. Als kers op de taart mochten ze ook nog twee eerste prijzen mee naar Balkbrug nemen. Hierdoor kan er geconcludeerd worden dat dit een fantastisch debuut is geweest in de klasse Z2!



Adels Elite dochter Alexina-Abby van de Schotenshoeve Z1 dressuur

Laatst hebben Lotte Visschers en Alexina hun eerste winstpunt behaald in de klasse Z1. Naast het Z1 dressuur heeft deze combinatie al vele mooie momenten met elkaar beleefd zoals reserve jeugdkampioen, Elite-predikaat, Kampioen elite keuring, rijden op de Gelderse Kampioenschappen en nu Z1. Lotte is met Alexina begonnen in de B dressuur en zijn binnen 4 jaar naar het Z1 gereden, daarnaast is het einde van deze combinatie nog lang niet in zicht. Lotte hoopt samen met deze Adel-dochter nog veel verder te komen in de dressuur en in hun vrije tijd sprongetjes te maken. 

 

Wij hopen nog veel van deze combinatie te horen, Lotte en Alexina succes!

 

Alexina-Abby van de Schotenshoeve

V: Adel (Sport)

Fokker: Evert en Dinet Schoterman

 

Eigenaar: Jan, Jolanda en Lotte Visschers



Europees Kampioenschap 2021

Van 25 augustus tot en met 28 augustus 2021 heeft het Europees Kampioenschap plaats gevonden in Stadl-Paura. Op dit EK zijn onze hengsten Adel en Nachtwind samen met Floor in actie gekomen. Op dit EK hebben zij mooie resultaten behaald. 

 

Op dinsdag 24 august zijn wij aangekomen op het terrein. Daarna stond op de planning om met de beide hengsten de wedstrijdbaan te verkennen. Ondanks de drukte van ruim 15 trainende combinaties, gedroegen de hengsten zich geweldig. 

 

Vanaf woensdag begon de echte wedstrijd. S'ochtends moesten de paarden eerst door de Vet-check en werden zij allebei geaccepteerd. Dit betekende dat Nachtwind in de middag gelijk mocht laten zien wat hij waard was. Dit resulteerde naar een geweldige score van 75% met een 6de plaats

 

Op de donderdag en vrijdag was het de beurt aan Adel. Met een score van 65,494% hebben zij een mooie proef neergezet ondanks een dure fout. De volgende dag stond in het teken van de kür op muziek. Daar behaalde Adel en Floor een prachtige score van 68,400% waar zij eindigde op een mooie 13de plaats.  Uiteindelijk zijn zij overall 19de geworden van de 55 deelnemers.

 

De laatste dag was de beurt nog voor Nachtwind. Samen met Floor liet hij een nette proef zien alleen hadden de afgelopen dagen veel indruk op hem gemaakt waardoor de punten iets lager waren. Met een percentage van 70,200% waren wij zeker tevreden. Nachtwind heeft zich geweldig gepresenteerd, veel geleerd en dat op een leeftijd van 4 jaar. In het algemene klassement heeft Nachtwind beslag gelegd op de 9de plaats. 

 

Wij kijken terug naar een geweldig EK waarbij Adel, Nachtwind en Floor geweldig gepresteerd hebben en zijn trots op de resultaten die zij gehaald hebben!





Kringkampioenschappen Nachtwind

Een week voor de hengstenkeuring, 22 januari 2022, hebben Nachtwind en Floor de selectie gereden voor de Overijsselse Kampioenschappen in de klasse L1. Deze combinatie hebben fijn kunnen inrijden alleen hadden tijdens de proef een aantal spanningsmomenten. 

 

Bij het ophalen van de proeven bleken de juryleden niet op één lijn te zitten. Met een verschil van ruim 22 punten over dezelfde proef behaalde Nachtwind en Floor nog een mooie percentage van 62,67%. Dit was goed voor een 8ste plek tussen de 18 starts.



Nachtwind op wedstrijd

 

 

Op 28 November zijn Floor en Nachtwind weer op wedstrijd geweest. Met een mooi resultaat van 207,5 punt wat gelijk staat aan 69,17% namen zij een mooie 3de prijs mee naar huis. Nachtwind en Floor hebben deze wedstrijd in de klasse L1 gereden tussen de grote rijpaarden. Door deze mooie score van 207,5 staat nu de teller op 11 Winstpunten. Dit betekent dat zij een klasse hoger, L2, mogen starten. Een mooie afsluiter van dit weekend!



Wedstrijd Nachtwind 30 Oktober 2021

 

Op 30 oktober hebben Nachtwind en Floor hun eerste wedstrijd weer gestart na het EK in augustus en hun vakantie. Tijdens deze wedstrijd in Veeningen behaalde zij mooie punten met 198,5 en 206 punten in de L1, wat in totaal 4 winstpunten zijn. Dit resulteerde naar tweemaal de tweede prijs.  Voor beide weer een mooie start na een korte wedstrijdpauze!



Dressuurwedstrijd Adel

 

Op 25 juli 2021 was het de beurt aan Adel om te laten zien wat hij allemaal kan in de Z1-dressuur. Dit leverde een mooie winstpunt op tussen de rijpaarden in Zwolle! Nu verder voorbereiden voor het Europees Kampioenschap



Wedstrijd in Zwolle

 

Op 25 Juli mocht ook Nachtwind mee naar Zwolle in de klasse L1. Tijdens de proeven liet hij mooie stukken zien. Natuurlijk waren er ook punten die verbeterd moeten worden. Al met Al hebben Nachtwind en Floor allebei weer heel veel geleerd!



Op wedstrijd met Adel

 

Nadat Adel en Floor ruim een jaar geen wedstrijden hebben gereden, zijn zij op 20 juni afgereisd naar Veeningen om daar twee proeven te starten in de Z1 tijdens een meetmoment. Dit was zeker niet voor niks. Adel en Floor gingen naar huis met de punten 216 en 219,5. Een mooi begin van het wedstrijdseizoen voor beide!



Winstpunt voor Nachtwind

 

Vandaag mocht Nachtwind weer mee naar wedstrijd/meetmoment. Ondanks de vele spanning die hij had tijdens het losrijden en de proeven, liet hij fijne momenten zien. Dit werd door de jury gewaardeerd met 190 punten in de klasse L1



Wedstrijddebuut Nachtwind

 

Naast dat Nachtwind momenteel druk in zijn dekseizoen zit, heeft hij op zondag 16 mei in Zwolle zijn wedstrijddebuut gemaakt tussen de witte dresssuurhekjes. Nachtwind is gelijk van start gegaan in de klasse L1. In deze klasse behaalde hij een winstpunt met een percentage van 64,33%. Dit betekent dat Nachtwind op zijn eerste wedstrijd (meetmoment) meteen L1 geklasseerd is!